Zwangerschap is meesterschap

Massage tafels

Afgelopen week 7 zwangeren in mijn praktijk gehad en 2 baby's voor massage. Dat belooft een babyboom dit jaar.

Veel zwangeren vragen of een massage nog wel kan.

Ik reageer enthousiast dat dat kan tot de laatste dag van de zwangerschap. Op de behandeltafel ligt het Body Cushion. Dit is een therapeutisch kussen met uitsparingen voor de buik en borsten. Zo lig je comfortabel op je buik zonder dat je tegendruk voelt van de tafel.

Maar Wellness Touch kan meer voor zwangeren doen

Wanneer je besluit om zwanger te worden veranderd er al het een en ander. Je gaat je levensstijl aanpassen aan de komende veranderingen. Misschien gezonder eten of sporten, kortom je bent je bewust aan het maken dat je lichaam gaat veranderen.
Wanneer je zwanger bent en je bezoekt de huisarts dan wordt je bloeddruk gemeten en meestal krijg je het advies om foliumzuur te gaan slikken.

Helaas is dat vaak het enige wat je krijgt voorgeschreven. Maar hoe weet je nou of dat voldoende is? Stel je hebt een tekort aan mineralen of vitaminen, dan is de kans groot dat je kindje niet genoeg mineralen en vitamines kan opnemen.
Er zijn bloedtesten beschikbaar waaruit te zien is of er tekorten zijn. Dan is het de bedoeling dat je eerst het tekort aanvult (korte tijd een hoge dosering) en daarna de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnenkrijgen.

Veel zwangeren die onze praktijk bezoeken zijn op eigen houtje supplementen voor zwangeren gaan gebruiken. Een goed initiatief, maar hoe weet je nou of dat voldoende is?
Middels de bekende spiertest (of met een meetinstrument) kan Wellness Touch vaststellen wat het lichaam nodig heeft en welke voeding je juist wel/niet moet eten.

De 9 maanden dat je je kindje bij je draagt moet je optimaal benutten qua voeding en/of voedingssupplementen om te voorkomen dat je eigen voorraad uitgeput raakt. Na de geboorte kan je kindje via borstvoeding de belangrijkste voedingsstoffen nog binnen krijgen mits deze aanwezig zijn in het lichaam van de moeder. Ruim een kwart van de baby's wordt geboren met een vitamine D tekort (zie website nataal of bonusan)

Tijdens de ontwikkeling van je kindje (er bestaan diverse apps waar je wekelijks een update ontvangt) wordt er veel energie gevraagd van de moeder en elke fase van ontwikkeling vraagt andere voedingsmiddelen.

Hoe werkt het? Je maakt een afspraak bij Wellness Touch en tijdens het consult wordt gekeken of er tekorten zijn, een meting van het immuunsysteem en voedingsmiddelentest. De eventuele aanbevolen voedingssupplementen zijn een advies.
Na de meting is er nog tijd voor een heerlijke (buik)massage. Het effect van positieve en ontspannen gevoelens van jouw hebben een grote invloed op de geboorte en ontwikkeling van jouw kindje.

Al onze behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Check je polisvoorwaarden en maak vandaag nog een afspraak, want jouw mate van gezondheid heeft grote invloed op jouw kindje.

Neem contact op om een afspraak te maken.

Contact opnemen

WellnessTouch
Lage Molen 9
3352 VA  Papendrecht
06 303 671 40
loes@wellnesstouch.nl
kvk 42289324