Neem de tijd voor jezelf

Neem de tijd

Als we dat zo makkelijk zouden kunnen dan zag de wereld er misschien iets beter uit. Ons lichaam zit prachtig in elkaar, het is sterk en heeft een herstellend vermogen.

Probeer maar eens met je rug tegen de muur te gaan zitten, waarbij je benen in een haakse hoek staan. Dit is kracht die je kan voelen. Ook je lichaam neemt de tijd als het moet herstellen, zo duurt het herstel van een botbreuk langer dan het herstel van een schaafwond.

Wanneer je op tijd de tijd neemt voor jezelf geef je alle systemen in het lichaam rust om te herstellen en op te laden. Rust of ontspanning is per persoon verschillend. Zo zal bijvoorbeeld een stratenmaker na een lange werkdag niet lichamelijk opladen in de sportschool. En een boekhouder doe je geen plezier met een moeilijke kruiswoordpuzzel aan het einde van een drukke werkweek.

Zo is rust nemen voor iedereen anders, maar luister je wel naar waar je lichaam behoefte aan heeft? Voel waar je behoefte aan hebt. Je kan denken dat je het koud hebt, maar je kunt ook voelen of je het koud hebt. Je kan denken dat je sterk, uitgerust, uitgeslapen en voldoende energie hebt, maar voel je dat ook? Leren luisteren kost ook tijd, en neem die tijd.

Ook herstellen kost tijd. Na een behandeling vragen mensen mij vaak; hoe lang heb ik nodig om een volgende behandeling te nemen? Het antwoord is heel simpel; het ligt er aan of je de tijd neemt of de tijd geeft aan je lichaam om te herstelllen. Welke behandeling je ook hebt gehad, het zelfherstellend vermogen heeft ook tijd nodig. Het communiceren van beide hersenhelften heeft tijd nodig, emoties erkennen heeft tijd nodig, trauma verwerken heeft tijd nodig, spieren ontladen heeft tijd nodig. Tegenwoordig lijkt het een gewoonte om teveel van je lichaam te vragen, neem jij de tijd om er (weer) een gewoonte van te maken lief te zijn voor je lichaam?

In de ene helft van ons leven offeren we ons leven op om geld te verdienen, in de andere offeren we geld om weer gezond te worden. En al die tijd gaan gezondheid en leven er zachtjesaan van door.

(Voltaire)

Contact opnemen

WellnessTouch
Lage Molen 9
3352 VA  Papendrecht
06 303 671 40
loes@wellnesstouch.nl
kvk 42289324