Verbeter je gezondheid

Bij het verbeteren van je gezondheid denk je misschien aan stoppen met roken of minder snoepen. Wat voor de een heel makkelijk gaat kan voor de ander heel moeilijk haalbaar zijn.

Als ik een hulpvraag krijg dan stel ik de vraag; hoe graag wil je dat (bijvoorbeeld afvallen) wat heb je er echt voor over? Meestal komt er een antwoord waarbij er gekeken wordt naar het doel, maar niet naar de haalbaarheid van het doel. Met andere woorden we leggen ons iets op en tegelijkertijd houden we dat tegen. Soms is het verhelderend om de 'ik' die je weerhoud om je doel te bereiken eens aan het woord te laten. (dat kritische stemmetje in je hoofd)

We hebben allemaal verschillende 'ikken'. We hebben een lieve, leuke, boze, kritische, gezellige, verdrietige, strenge, zielige, gezonde, ongezonde 'ikken'.  Maar niet elke ik is evenveel aanwezig. Vergelijk het met een bus. In die bus zitten al jouw 'ikken'. Welke 'ik' laat jij aan het stuur zitten? Degene die achter het stuur zit bepaalt de richting.

Tijdens deze coachingtechniek zet ik een paar stoelen in een kring en vraag ik de client plaats te nemen op een van de stoelen. Het is dan de bedoeling om bijvoorbeeld de 'kritische ik' aan het woord te laten. Ik ga een gesprek aan en door de juiste vraagstelling kom je er achter wat de ik weerhoudt het doel te behalen.

Daarna laat ik de client op een andere stoel plaatsnemen en vraag dan om een andere 'ik' aan het woord te laten. Als de meest herkenbare ikken aan het woord zijn geweest, heb je een beter inzicht in je blokkade. Door de verschillende ikken aan het woord te laten, erken je hen aanwezigheid en kun je daarna makkelijker de juiste ik achter het stuur zetten, om zo je beperkende gedachte of blokkade op te heffen.

Je krijgt uiteraard handvatten mee en de belangrijkste is dat het beter is om de lat niet te hoog te leggen. Dus als je je gezondheid wilt verbeteren, ren dan niet gelijk naar sportschool maar maak een afspraak bij Wellness Touch!

Neem contact op voor een afspraak.

Contact opnemen

WellnessTouch
Lage Molen 9
3352 VA  Papendrecht
06 303 671 40
loes@wellnesstouch.nl
kvk 42289324