Lekkerder in je vel

Lekkerder in je vel met de therapie van WellnessTouch.

Wie wil niet meer zelfvertrouwen hebben, of meer genieten van het leven, of minder tobben? We hebben allemaal onze redenen om je lekkerder in je vel te voelen. Maar wat draagt daar nou echt aan bij?

Als je niet lekker in je vel zit komt dan vaak door je psyche. Je hoofd wil/kan niet wat je lichaam eigenlijk zou willen. Maar hoe doorbreek je dat gevoel? Mijn eerste reactie is, waarom mag dat gevoel er niet zijn? Laat toe wat je voelt, het duurt echt niet eeuwig!  Ik beschrijf nu een casus uit de praktijk;

Een 34 jarige moeder belt om een afspraak te maken voor een massage, ze heeft een pijnlijke nek. Na een hartelijk welkom nemen we het intakeformulier door die ze zojuist heeft ingevuld. Een van de vragen is hoelang de klacht aanwezig is en wat de oorzaak kan zijn van de klacht.

Cliente heeft ingevuld dat de klacht ongeveer 10 jaar aanwezig is. Omdat ze zelf geen idee heeft wat de oorzaak is vraag ik wat er zich 10 jaar geleden heeft afgespeeld, waar woonde je, had je een relatie, wat voor werk deed je enz.

Na een korte tijd kwam de herinnering van een aanrijding. Een automobilist had haar niet gezien en ze was aangereden op de fiets. Sindsdien is haar nek pijnlijk. Ik laat de herinnering even naar boven komen en constateer dat de emotie (angst) nog sterk aanwezig is, haar ademhaling gaat sneller en ze kijkt verschrikt uit haar ogen. Alsof het gisteren gebeurd is.

Ik vraag haar de gebeurtenis in een opstelling neer te zetten, de playmobile poppetjes vertegenwoordigen haarzelf en de man die haar aanreed. Na een korte herhaling van de gebeurtenis in de opstelling blijkt er nog een stukje angst te zitten. Het kruispunt waar dit gebeurd is passeert ze dagelijks met haar tweeling van 7 jaar.

Elke dag wordt ze onbewust herinnerd aan de gebeurtenis en ze is zich bewust dat het zomaar nog eens kan gebeuren met haar zoons erbij. Direct zet ik de TRE-MI. Deze methode lijkt op EMDR, alleen de TRE-MI maakt gebruik van alle richtingen. Na een kwartier vraag ik of ze nog eens naar de opstelling wil kijken, ze geeft aan dat de spanning bijna weg is. Met haar goedvinden ga ik haar nek/schouder masseren.

Dit is een fantastisch voorbeeld van een integrale behandeling. De klacht is emotioneel en lichamelijk behandeld. 3 weken na de behandeling krijg ik een whatsapp bericht: Lieve Loes, je hebt me ongelooflijk goed behandeld. Ik ben veel rustiger en voel me lekkerder in mijn vel. Dit gevoel heb ik zo gemist. Ik wil je bedanken voor deze mooie behandelmethode, gr Client

Neem contact op voor een afspraak

Contact opnemen

WellnessTouch
Lage Molen 9
3352 VA  Papendrecht
06 303 671 40
loes@wellnesstouch.nl
kvk 42289324