Familie opstelling van ouder en kind

Familie opstelling ouder en kind 2

Een 24 jarige moeder belt op en het verdriet in haar stem is duidelijk te horen. Ze is nog maar pas gescheiden en woont alleen met haar 3 jarige dochter. Haar dochter is vaak boos en uit dit ook. Moeder begrijpt de boosheid niet en denkt dat haar dochter boos op haar is.We plannen een afspraak voor de volgende middag.

Moeder en kind komen binnen en het is gelijk gezellig. Alles wordt bekeken en even aangeraakt. Loekie wordt geknuffeld op de massagetafel gezet. Ik leg uit dat de tafel omhoog en omlaag kan via een pedaal. Dat is leuk, de tafel gaat omhoog en omlaag met Loekie er bovenop.

In de tussentijd is moeder gerust en heb ik volledige aandacht voor moeder. Ik laat haar vertellen wat er het afgelopen jaar gebeurd is en dat is niet niks.

Een partner met een verslaving en daardoor zijn baan kwijt geraakt. Moeder is depressief en wordt vaak gekleineerd en vernederd door haar partner, ook in het bijzijn van anderen.

Ondertussen is de kleine meid lekker aan het spelen met autootjes en nog wat ander speelgoed.

Ik vraag moeder de gezinssituatie neer te zetten met poppetjes. Het is moeilijk voor moeder om het gezin zo te zien. Ik leg uit wat ik zie in de opstelling. Ik vraag haar om de emotie van het kind te vertalen, dat gaat eerst wat moeilijk. Ik vertaal de emotie van vader, dat is best pittig want ook hij heeft zijn pijn en verdriet.

Tijdens deze opstelling is het kind nog steeds aan het spelen en dat laten we zo.

Na de sessie is moeder erg moe en ik laat haar even zitten. Ik vraag het kind om even bij me te komen en ik test (met een biotensor) of er nog iets nodig is voor het kind. Ja, vogelmelk van bachbloesem, ook wel de eerste hulp bij emoties genoemd.

Nu nog even spelen met Loekie en dan is de sessie voorbij.

Na 3 weken ontvang ik een lief berichtje:

Lieve Loes, wat ben ik blij dat ik bij je ben geweest. Mijn dochter is niet meer boos, ze wil graag naar haar vader en ze slaapt ook beter. Ik wil je bedanken voor wat je hebt gedaan. Ik kom binnenkort voor een sessie voor mezelf.

Wat een prachtig werk mag ik doen. En wat dapper van alle mensen die aan de slag willen gaan voor zichzelf. De kracht van deze sessie is dat alles wordt benoemd in het bijzijn van het kind. Deze hoort en voelt ook emoties die niet van het kind zijn. Om er voor te zorgen dat het kind niet de emoties van anderen overneemt is deze manier van coachen (verwerken) een goede zet voor het hele gezin. Ik sluit de dag weer af met een glimlach en een gevoel van dankbaarheid.

Neem contact op voor een afspraak.

Contact opnemen

WellnessTouch
Lage Molen 9
3352 VA  Papendrecht
06 303 671 40
loes@wellnesstouch.nl
kvk 42289324