Afscheid

 

Corona blog wellnestouch

Voor de laatste keer loop ik mijn praktijk binnen, wat ruikt het hier lekker en zo vertrouwd. Ik moet de laatste restjes folie van het raam afhalen en wat is dat een rotklus. Ik denk terug aan de tijd dat die erop werd geplakt in 2011. Ik kan het me nog goed herinneren. Het was een mooie dag en in die periode had ik het heel druk in mijn praktijk. Enkele cliënten die toen in de laatste levensfase waren heb ik nog met veel liefde en zorg een massage gegeven. Een jonge vrouw met borstkanker, een oudere dame met darmkanker en een oudere man met Parkinson.

Toen had ik veel ideeën en maakte plannen. De meeste zijn wel gerealiseerd maar toch zijn enkele ideeën op de achtergrond geraakt. Ooit had ik bedacht dat ik langs het strand (van Schevingen ofzo) honderden massagetafels zou neerzetten onder verlichte partytenten zodat wel\ van vroeg tot laat alle bezoekers zouden kunnen masseren. Misschien kwam het wel bij Hart van Nederland.

Met de volle zon op het raam wordt het best warm en ik stop even om wat water te drinken, enkele huurders in het pand komen gedag zeggen, de een nog lievere woorden dan de ander en dat maakt dat ik me verdrietig voel. Ik sluit elke keer af met de woorden; Het is geen vaarwel, het is een tot ziens en hou me groot, want daar ben ik goed in.

Ik pak mijn glaskrabber en klim op de ladder en meteen mijmer ik weer verder. Toen ik aan dit grote avontuur begon dacht ik dat ik hier zou blijven werken tot mijn 85e en als ik zou stoppen dan zou ik een receptie geven met champagne en bitterballen. Ik zou een speech houden en iedereen persoonlijk te woord staan. Ik zou met een voldaan gevoel de deur hebben gesloten om daarna een boek te schrijven over al mijn belevingen rondom Wellness Touch.
Het laatste stukje folie is er bijna af en op de radio speelt Level 42 met Because it’s over…een traan rolt over mijn wang.

Bedankt mooie ruimte, het was er heel fijn
Om te werken en soms ook om er even alleen te zijn
Dat voelde warm, veilig en geborgen
Want ook een therapeut kan zich niet altijd afsluiten voor zorgen
De mooie lessen, de persoonlijke verhalen van al die lieve mensen
ik wil graag de wereld mooier maken en iedereen een goede gezondheid wensen
Mooie ruimte je was voor mij een rots in de branding
en we koerste recht door zee
We trotseerde wind en stormen
Mede door covid 19 had ik de wind niet mee

Elk afscheid is de geboorte van een herinnering

Contact opnemen

WellnessTouch
Lage Molen 9
3352 VA  Papendrecht
06 303 671 40
loes@wellnesstouch.nl
kvk 42289324