Voor de laatste keer loop ik mijn praktijk binnen, wat ruikt het hier lekker en zo vertrouwd. Ik moet de laatste restjes folie van het raam afhalen en wat is dat een rotklus. Ik denk terug aan de tijd dat die erop werd geplakt in 2011.

Het duurde even voordat ik een onderwerp kon kiezen om over te schrijven. Niet dat ik zonder inspiratie zit want dat heb ik genoeg, maar waar begin ik en wat is voor de lezer interessant?

Halverwege maart kreeg ik het bericht mijn praktijk te moeten sluiten, wat was dat een makkelijke beslissing. In diezelfde week werd een brandmeldinstallatie aangebracht in elke ruimte van het gebouw.

Met een kop koffie in mijn hand lees ik het nieuwsbericht op mijn mobiel. Wat vreselijk. Ook via andere media lees ik dit bericht, het komt zo dichtbij.

Eh..digi wat? Ja je leest het goed een digitale detox.
Onlangs sprak ik met een collega over de AVG en dat het best lastig is als ondernemer omdat ik eigenlijk 2 telefoons moet hebben.

In 1994 werd ik moeder van een prachtige dochter.
Tijdens de fijne kraamtijd met Fiona van Tatenhove kwamen we erachter dat de temperatuur van mijn lichaam erg laag is.

Begin dit jaar heb ik mijn opleiding Kindercoach afgerond. Ik was blij dat ik klaar was met de opleiding. Zoals altijd bedenk ik me waarom ik me toch weer inschrijf voor een lange opleiding.

Een 24 jarige moeder belt op en het verdriet in haar stem is duidelijk te horen. Ze is nog maar pas gescheiden en woont alleen met haar 3 jarige dochter.

Ze is 25 jaar en maakt bij mij een afspraak voor een coachingsgesprek. Ze denkt dat ze beperkt wordt in haar gedrag.

Er zijn maar weinig dingen die meer stress en pijn veroorzaken dan de dood van een partner, kind, familielid of goede vriend.

Afgelopen week 7 zwangeren in mijn praktijk gehad en 2 baby's voor massage. Dat belooft een babyboom dit jaar. Veel zwangeren vragen of een massage nog wel kan.

Als we dat zo makkelijk zouden kunnen dan zag de wereld er misschien iets beter uit. Ons lichaam zit prachtig in elkaar, het is sterk en heeft een herstellend vermogen.

Veel mensen geven aan te willen ontspannen. De vraag die dan als eerste in mij opkomt is: hoe komt het dat je dat niet (meer) lukt?

Wie wil niet meer zelfvertrouwen hebben, of meer genieten van het leven, of minder tobben? We hebben allemaal onze redenen om je lekkerder in je vel te voelen. Maar wat draagt daar nou echt aan bij?

Bij het verbeteren van je gezondheid denk je misschien aan stoppen met roken of minder snoepen. Wat voor de een heel makkelijk gaat kan voor de ander heel moeilijk haalbaar zijn.