Trauma verwerking bij Wellnesstouch

Traumaverwerking (TR-EMI)

De techniek (Trauma Release Eyemovement Integration) die wij gebruiken lijkt veel op de EMDR behandeling(Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Een verschil is dat wij tijdens deze behandeling& alle richtingen van de oogbewegingen toepassen. Dat heeft als resultaat dat de verwerking op alle niveaus plaatsvind, denk aan geluid, zicht en gevoel. Hoe werkt het? De client zit tegenover de therapeut, en de client volgt met de ogen een object of de hand van de therapeut. Door de ogen van links naar rechts te laten bewegen, waarbij het hoofd niet mag bewegen, gaan beide hersenhelften met elkaar communiceren. Door de de akelige gebeurtenis (trauma) was dit communiceren niet mogelijk. Aan de gebeurtenis zat een of meerdere emoties gekoppeld. Doordat de hersenen met elkaar gaan communiceren wordt de lading oftewel de emotie van de gebeurtenis losgekoppeld. Het wil dus niet zeggen dat de gebeurtenis uit het geheugen verdwijnt, maar de emotionele lading wordt eraf gehaald. Soms is 1 behandeling voldoende.

Op dezelfde manier kan er een positieve of krachtige hulpbron worden geinstalleerd. Denk hierbij aan affirmaties en positieve gedachten.
Tijdens het intakegesprek kan worden vastgesteld of deze behandeling ingezet kan worden om ook lichamelijke klachten te verminderen. Maar het is niet noodzakelijk om het hele verhaal te vertellen. Wij merken in veel gevallen dat clienten niet kunnen praten over de gebeurtenis, dan kan TR EMI ingezet worden.
De behandeling is pijnloos en u ervaart direct verschil.

In de meeste gevallen geven wij na de traumaverwerking nog een korte massage. Tijdens de massage komt er nog meer vastgezette spanning los en ervaart u een aangename afsluiting van de behandeling.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contact formulier.

Contact opnemen

WellnessTouch
Lage Molen 9
3352 VA  Papendrecht
06 303 671 40
loes@wellnesstouch.nl
kvk 42289324