Massage therapie, heerlijk ontspannen

Massagetherapie

Massagetherapie kan worden ingezet bij diverse klachten.
Een klacht is een disbalans in de energieverdeling. Tijdens het intake gesprek kan worden gezocht naar de oorzaak van de klacht. In de meeste gevallen zijn er ook (onverwerkte) emoties bij betrokken.
Masseren is meer dan alleen een respectvolle aanraking. Het is een manier om het bewustzijn te bevorderen, het kan spanning wegnemen, leegte opvullen of juist een teveel verminderen. Als alles weer in balans is gebracht kan je het gevoel hebben weer compleet te zijn, alles is weer met elkaar verbonden.
Integraal wil zeggen compleet of in zijn geheel, vandaar dat massagetherapie een mooie aanvulling is op bijvoorbeeld ooracupunctuur of traumaverwerking. Wij bieden geen ontspanningsmassages meer aan. Wij werken klachtgericht en preventief.

Moxa

Moxa komt van artemis vulgaris, bijvoetkruid. De romeinen gebruikte de gedroogde kruiden ter voorkoming van vermoeidheid. Ze deden de blaadjes in hun sandalen en merkten dat ze geen pijnlijke en vermoeide voeten hadden. De chinese geneeskunde gebruikt moxa om te verwarmen en gestagneerde doorbloeding te verbeteren. Maar later werd ontdekt dat het bij veel meer klachten gebruikt kan worden bijv; depressie, duizeligheid, hoofdpijn, menstruatiepijn, spijsverteringsproblemen, reumatische aandoeningen en stuitligging. Wellness Touch gebruikt in de meeste gevallen de moxalamp. Het voordeel van deze lamp is dat een grote gebied wordt verwarmd, en de lamp kan gebruikt worden in combinatie met massage. Bij specifieke klachten gebruiken we moxasticks voor een optimaal resultaat.

Cupping

Cupping is het vaccuumzuigen van de huid. De indianen gebruikte cups, gemaakt van hoorn, na de beet van een giftige slang. De cup werd verwarmd en op de wond geplaats om de gif uit het lichaam te laten stromen. Tegenwoordig wordt het door diverse behandelaars gebruikt met goede resultaten. Schoonheidsspecialistes gebruiken cupping op het gezicht, met als doel de doorbloeding te verbeteren. Fysiotherapeuten gebruiken cupping op triggerpoints en op spiergroepen om afvastoffen te verwijderen. Wellness Touch gebruikt cupping op spiergroepen en energiebanen. In sommige gevallen wordt de cup 'vastgezet' zodat de spanning uit de spier wordt getrokken. In de onderste laag van de huid bevinden zich vocht- en vetophopingen die door cuppingmassage worden afgevoerd. De doorbloeding komt naar de oppervlakte van de huid en is merkbaar aan roodheid en verwarming van de huid. Het lymfesysteem voert dit alles af en daarom is het aan te raden om meer water te drinken na de behandeling.

Wellness

Wellness staat voor je goed voelen in alle opzichten, lichamelijk, emotioneel, finacieel, sociaal enz. Wij vinden het belangrijk om mensen dan ook te zien als een geheel. Daarom hebben wij besloten te stoppen met wellness massages. Het past niet meer binnen ons beleid en willen hiermee voor zorgen dat onze expertise en zorg in een hoog vaandel blijft staan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contact formulier.

Contact opnemen

WellnessTouch
Lage Molen 9
3352 VA  Papendrecht
06 303 671 40
loes@wellnesstouch.nl
kvk 42289324